Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 23. huhtikuuta 2013

Parsakaalipaistos



 Resepti

Parsakaalipaistos
1kg   parsakaalia
1,5 tl suolaa
Vettä sopivasti höyrykattilan pohjalle (jos pakaste parsakaalta)
tai
Vettä n.1,5-2 litraa kattilaan jossa tuore parsakaali keitetään suolavedessä
Keittokinkkua/pekonia tms.   0,2 kg
Puna- tai keltasipulia   0,1kg
Juustoraastetta   n.0,15kg

Munamaitoon;
Ruokakermaa  0,25l
Maitoa   0,25l
Kananmunia  4kpl
Mausteeksi suolaa ja valkopippuria

Valmistus vaiheittain
- Höyrytä/keitä parskaali joko höyryssä höyrykattilassa yllä olevan ohjeen mukaisesti kunnes parsakaalit ovat pehmenneet
tai
- Keitä parsakaalia 2-3min suolalla maustetussa vedessä, ja muista tämän jälkeen valuttaa parsakaalit hyvin jottei paistoksesta tule vetistä!
- Laita parsakaalit hyvin voideltuun uunivuokaan
- Ripottele päälle pieniksi kuutioiksi paloiteltu kinkku/pekoni tms. ja kevyesti freesattu sipuli. (Jos et esimerkiksi halua paistokseen lihaa, voit korvata sen vaikkapa sienillä)
- Sekoita munamaito ja mausta se
 - Kaada munamaito vuokaan ja ripottele päälle juustoraastetta
- Paista 200 asteisessa uunissa n. 20-30min

 Parsakaalipaistos munamaitoa vaille valmiina uuniin.

Valmis parsakaalipaistos!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti