Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 29. huhtikuuta 2013

Poronpotka Osso Bucco

Klassisemmalta nimeltään kolinakeitto.
Hauduttamisessa tulee muistaa se, että mitä pidempään/miedolla lämmöllä liha saa höystöissä hautua, sen parempi!


Resepti

Poronpotka Osso Bucco
Poronpotka paloja n. 1kg
Porkkana  0,4kg
Sipulia  0,15kg
Tomaattimurskaa  0,05kg
Punaviiniä n. 4dl
Nestettä (vesi, n. 1,5-2 litraa)
Öljyä/voita (=öljy-voiseos) paistamiseen
Vehnäjauhoja "jauhotukseen"
Mausteeksi suolaa, pippuria ja salviaa

Valmistus vaiheittain
- Ennen maustamista ja jauhottamista on potkapalat ulkoreunalla kiertävä kalvo halkaistava kevyesti parista kolmesta kohtaa
- Jauhota potkapalat kevyesti jauhossa pyöräyttäen
- Ruskista kaikki viipaleet öljy-voiseoksessa (vain sen verran että väriä tulee pintaan) padassa
- Ota ruskistuneet potkapalat sivuun
- Lisää kaikki kasvikset (porkkana sipuli) pataan
- Lisää tomaattimurska, freesaa kevyesti
- Lisää punaviini ja keitä hieman kokoon
- Lisää ruskistetut potkan palaset ja hauduta hetki
- Lisää neste ja mausteet
- Kiehauta hetki
- Tarkasta maku
- Hauduta lihat miedolla lämmöllä kypsäksi joko liedellä tai uunissa (175 astetta), kunnes liha on mureaa ja irtoaa luista hyvin

 Raaka poronpotkan palanen.

Poronpotka Osso Bucco odottamassa uuniin menemistä loppuhautumista varten.

Valmis Poronpotka Osso Bucco.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti