Tänään oli siis aiheena valmistaa jälkiruokaa, eli appelsiini-sitrusvaahtoa.
Työprosessi oli hivenen työläs, koska kaikki tähän tulevat appelsiinit piti renssata käsin.
Muuten ko. jälkkärin valmistus oli helppoa ja vaivatonta.
Lopputuloskin hiveli niin makuhermoja kuin silmiäkin kauniin haalean keltaisen sävynsä ja maukkautensa ansiosta. Bon Appètit!
Resepti
10:lle
Appelsiini-sitrusvaahto
0,04 kg Appelsiinimehutiiviste
0,16 kg Vesi
0,025kg Sitruunamehu
0,01 kg Perunajauho
0,25 kg Maitorahka
0,3 kg Vispikerma
0,085 kg Sokeri
0,007 kg Vaniliinisokeri
0,2 kg Tuoreita appelsiinin paloja (esikäsiteltyjä, kuorittuja!)
Varaa myös halutessasi hiukan appelsiinin paloja koristeluun
Valmistus vaiheittain
- Esikäsittele appelsiinit, poista kuori renssaamalla (kuvasarja alempana)
- Yhdistä molemmat mehut, vesi ja perunajauhot ja kuumenna sekoittaen kattilassa kunnes seos sakenee
- Jäähdytä!
- Vaahdota kerma
- Lisää maitorahka kerman joukkoon
- Lisää sokeri ja vaniliinisokeri
- Yhdistä jäähdytetty, saostunut vesi-mehu seos myös joukkoon
- Samoin appelsiinilohkot
- Sekoita tasaiseksi
- Koristele haluamallasi tavalla ja laita tarjolle
Appelsiinien renssaamista. Helpoin aloittaa kun leikkaa molemmat "päädyt" ensin pois kuvan osoittamalla tavalla.
Sitten renssaaminen jatkuu ikäänkuin "vuolemalla" appelsiinista kuoret ja valkeat osat pois, varoen että hedelmälihaa lähtee mahdollisimman vähän mukana.
Onnistuneen renssaamisen jälkeen appelsiini jää kauniin keltaiseksi ilman valkoisia osia kuten kuvassakin pilkottaa,
Kuvassa mehu-vesiseos odottaa saostumistaan. Hyvä muistisääntö on, että "kolme kuplaa kirkastaa kiisselin", seos ei nääs saa kiehua vaan kun se on pari kertaa pulpahtanut se otetaan pois liedeltä jäähtymään.
Renssattujen appelsiinien paloja.
Valmis appelsiini-sitrusvaahto tarjolle aseteltuna/koristeltuna.
Valmis appelsiini-sitrusvaahto tarjolle aseteltuna/koristeltuna.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti