Oikein ihanaa pikku-suolaista esimerkiksi juhliin, keittojen lisukkeeksi tai ihan vaan sellaisenaan naposteltaviksi. Ja täytteitähän tähän herkkuun voi mielensä mukaan laitella, vain mielikuvitus on melkeimpä siinä rajana. Tässä alla ohjeessa yksi hyvin yksinkertainen mutta maukas esimerkki.
Sämpyläpuustien teko on myöskin sinällään helppoa, nopeaa ja yksinkertaista eikä kovin kummoisia raaka-aineitakaan edes tarvita! Eli ei muutakuin sämpyläpuusteja jokainen leipomaan, hopihopi!
Bon Appètit!
Resepti
Sämpyläpuustit
n. 30:lle
0,5kg maitoa
0,05kg hiivaa
1tl suolaa
½dl siirappia
0,09kg kaurahiutaleita
0,585kg vehnäjauhoja
0,05kg voita
Täytteeksi (esim.); juustoraaste, persilija ja ruohosipuli
Valmistus vaiheittain
- Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon
- Lisää suola, siirappi ja kaurahiutaleet
- Alusta vehnäjauhot joukkoon pikkuhiljaa, samalla taikinaa vaivaten (älä lisää heti kaikkia jauhoja!)
- Lisää sulatettu. jäähtynyt voi ja loput jauhot joukkoon samalla taikinaa vaivaten
- Anna taikinan kohota kunnolla leivinliinan alla
- Jaa taikina 2 osaan
- Kaulitse molemmat osat suorakaiteen muotoisiksi ja n.½cm:n paksuiksi levyiksi
- Ripottele täytteet pinnalle (tässä tapauksessa juustoraaste-persilija-ruohosipuli)
- Kieritä levy rullalle ja leikkaa sopiviksi palasiksi (n.15kpl/levy)
- Asettele palaset pelleille ja anna hetki kohota leivinliinan alla
- Paista 200 asteisessa uunissa n. 5-15min
Taikina pohja jauhojen lisäys vaiheessa
Sulanut, jäähtynyt voi lisätty
Tämän jälkeen viimeiset jauhot ja vaivaus tasaiseksi
Kohonnut taikina
Taikinan jako osiin
Muista laittaa työpöydälle vähän jauhoja, näin taikina ei tartu niin helposti kiinni!
Täytteet lisätty kaulittuun taikinalevyyn
Rullalle kieritetty taikina levy, valmiina paloiteltavaksi
Valmiit sämpyläpuusti-palaset odottavat uuniin menoa
Kannattaa myöskin asetella puusti-palat "kyljellen", näin saadaan täytettä näkyviin valmiissa lopputuloksessa!
Täysin valmiit maukkaat sämpyläpuustit
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti