Tämä keitto on vielä siitä helppo, että se saostaa itse itsensä johtuen perunan sisältämästä tärkkelyksestä. Tarvittaessa voi kuitenkin käyttää saostetta alla olevan ohjeen mukaisesti.
Bon Appètit!
Resepti
Kukkakaali-kookoskeitto
n.10-15hlö
1,25kg kukkakaali
0,25kg sipuli
1,25kg peruna
3,25kg vesi
0,07kg kasvisliemijauhe
1rkl kirveli
1rkl timjami
1rkl yrttimausteseos
½rkl pippuri
0,75kg kookosmaito
Ripaus tuoretta, hienonnettua persilijaa antaa potkua keittoon!
Saosteeseen 1,5dl maissitärkkelystä (sekoita kylmään veteen tasaiseksi seokseksi)
Valmistus vaiheittain
- Esikäsittele (kuori/pese) ja paloittele kukkakaali, kuutioi sipuli ja perunat
- Freesaa kukkakaaleja ja sipulit kuumassa öljyssä hivenen pehmeiksi
- Lisää puolet vedestä ja kasvisliemijauhe sekä perunat
- Anna kiehua kunnes peruna ja kukkakaalit ovat kypsiä
- Soseuta sauvasekoittimella
- Lisää loput vedestä, kookosmaito ja mausteet
- Anna kiehua hetki jotta keitto saostuu ja maustuu
- Tarkasta maku ja lisää mausteita tarvittaessa
Kukkakaalin palaset ja sipuli freesaantumassa öljyssä
Ensimmäinen osa vedestä lisätty
Keitto soseutettu, lisätty loput vedet, kookosmaito ja mausteet
Tässä taas hyvä keitto tarjottavaksi esim. krutonkien kanssa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti