Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 5. syyskuuta 2013

Kukkakaali-kookoskeitto

Jälleen kerran maistuva yksinkertainen keitto jolla saa helposti arjesta vähän maistuvampaa!
Tämä keitto on vielä siitä helppo, että se saostaa itse itsensä johtuen perunan sisältämästä tärkkelyksestä. Tarvittaessa voi kuitenkin käyttää saostetta alla olevan ohjeen mukaisesti.
Bon Appètit!

Resepti

Kukkakaali-kookoskeitto
n.10-15hlö

1,25kg  kukkakaali
0,25kg  sipuli
1,25kg  peruna
3,25kg  vesi
0,07kg  kasvisliemijauhe
1rkl  kirveli
1rkl  timjami
1rkl  yrttimausteseos
½rkl  pippuri
0,75kg  kookosmaito
Ripaus tuoretta, hienonnettua persilijaa antaa potkua keittoon!

Saosteeseen 1,5dl maissitärkkelystä (sekoita kylmään veteen tasaiseksi seokseksi)


Valmistus vaiheittain
- Esikäsittele (kuori/pese) ja paloittele kukkakaali, kuutioi sipuli ja perunat
- Freesaa kukkakaaleja ja sipulit kuumassa öljyssä hivenen pehmeiksi
- Lisää puolet vedestä ja kasvisliemijauhe sekä perunat
- Anna kiehua kunnes peruna ja kukkakaalit ovat kypsiä
- Soseuta sauvasekoittimella
- Lisää loput vedestä, kookosmaito ja mausteet
- Anna kiehua hetki jotta keitto saostuu ja maustuu
- Tarkasta maku ja lisää mausteita tarvittaessa

Kukkakaalin palaset ja sipuli freesaantumassa öljyssä

Ensimmäinen osa vedestä lisätty

Keitto soseutettu, lisätty loput vedet, kookosmaito ja mausteet

Tässä taas hyvä keitto tarjottavaksi esim. krutonkien kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti