Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Omenahyve

Yksinkertainen, maistuva jälkkäri jonka kanssa tarjottavaksi sopii esimerkiksi vanilijakastike.
Omenalajike tulee ottaa valmistuksessa huomioon siten, että jos käytät esimerksiksi kotimaisia omenoita niitä ei tarvitse välttämättä kuoria lainkaan. Riittää kun poistat siemenkodan ja lohkot omenan pienemmäksi. Tosin ulkomaalaiset omenat kannattaa ehdottomasti kuoria! Ja poistaa myös siemenkota sekä paloitella pienemmiksi lohkoiksi.
Käytetty omenalajike vaikuttaa myös olellisesti kypsymisaikaan uunissa, eli valmista on kun omenat ovat pehmenneet ja murutaikina saanut kauniin kullanruskean pinnan.
Bon Appètit!

Resepti

Omenahyve
25:lle

3,4kg  omenoita

Muruseokseen;
0,4kg  voita
0,18kg  sokeria
0,7kg  vehnäjauhoja


Valmistus vaiheittain
- Esikäsittele ja pese omenat; kuori tarvittaessa, poista siemenkota ja lohko sopivan kokoisiksi lohkoiksi
- Levitä omenalohkot voideltuun piirakkavuokaan
- Valmista muruseos sekoittamalla "nyppien" pehmeään voihin sokeri ja vehnäjauhot
- Levitä valmis muruseos omenalohkojen päälle
- Paista uunissa 150 asteessa n.30min (huom omenalajike vaikuttaa paistoaikaan!)
- Valmista on kun omenat ovat pehmenneet ja murutaikina on saanut kauniin kullanrusken pinnan

Valmis murutaikina

Kotimaisten omenien lohkoja voidellussa vuoassa

Paistovalmiit omenahyveet, murutaikina levitetty omenalohkojen päälle


Valmis omenahyve

1 kommentti:

  1. Mä valmistuin just kokiksi, en kyllä tiiä aionko mennä ravintolaan töihin :D Ei kiinnosta enään niin paljon kun sillon 3v sitten. Sait muuten uuden lukijan ;)

    http://myynmaailma.blogspot.fi/

    VastaaPoista