Omenalajike tulee ottaa valmistuksessa huomioon siten, että jos käytät esimerksiksi kotimaisia omenoita niitä ei tarvitse välttämättä kuoria lainkaan. Riittää kun poistat siemenkodan ja lohkot omenan pienemmäksi. Tosin ulkomaalaiset omenat kannattaa ehdottomasti kuoria! Ja poistaa myös siemenkota sekä paloitella pienemmiksi lohkoiksi.
Käytetty omenalajike vaikuttaa myös olellisesti kypsymisaikaan uunissa, eli valmista on kun omenat ovat pehmenneet ja murutaikina saanut kauniin kullanruskean pinnan.
Bon Appètit!
Resepti
Omenahyve
25:lle
3,4kg omenoita
Muruseokseen;
0,4kg voita
0,18kg sokeria
0,7kg vehnäjauhoja
Valmistus vaiheittain
- Esikäsittele ja pese omenat; kuori tarvittaessa, poista siemenkota ja lohko sopivan kokoisiksi lohkoiksi
- Levitä omenalohkot voideltuun piirakkavuokaan
- Valmista muruseos sekoittamalla "nyppien" pehmeään voihin sokeri ja vehnäjauhot
- Levitä valmis muruseos omenalohkojen päälle
- Paista uunissa 150 asteessa n.30min (huom omenalajike vaikuttaa paistoaikaan!)
- Valmista on kun omenat ovat pehmenneet ja murutaikina on saanut kauniin kullanrusken pinnan
Valmis murutaikina
Kotimaisten omenien lohkoja voidellussa vuoassa
Paistovalmiit omenahyveet, murutaikina levitetty omenalohkojen päälle
Valmis omenahyve
Mä valmistuin just kokiksi, en kyllä tiiä aionko mennä ravintolaan töihin :D Ei kiinnosta enään niin paljon kun sillon 3v sitten. Sait muuten uuden lukijan ;)
VastaaPoistahttp://myynmaailma.blogspot.fi/