Tärkein asia mikä tässä keitossa valmistusvaiheessa tulee ottaa huomioon on se, että curry on rasvaliukoinen suht voimakas mauste, joten sae tulee lisätä heti ensimmäisenä öljyn joukkoon! Jos curryä lähdetään lisäämään myöhemmässä vaiheessa valmistusta, kuten muutkin mausteet, lopputuloksesta tulee kitkerä ja liian voimakkaan makuinen. Myös chiliä lisättäessä pitää ottaa huomioon oman maun lisäksi myös muiden ruokailijoiden makutottumukset, osa tykkää tulisemmasta ja osa taas ei.
Tomaatti on myös melko kitkera perusmaultaan, joten makua pehmennetään ruokakermalla ja sokerilla.
Bon Appètit!
Resepti
Paprika-Currykeitto
10-15 hlö
1,4kg paprika
0,35kg sipuli
0,1kg öljy
0,15kg curry
1rkl valkosipulimurska
1,4kg tomaattimurska
1-2rkl chilitahna
5,5kg vesi
0,08kg kasvisliemijauhe
2rkl suola
0,07kg basilika
0,07kg sokeri
0,5kg ruokakerma
0,35kg sulatejuusto (koskenlaskija)
Saosteeseen, 1,5dl maissitärkkelystä (sekoita kylmään veteen tasaiseksi seokseksi)
Valmistus vaiheittain
- Pilko paprika ja sipuli kuutioiksi
- Lisää öljy kattilaan
- Lisää lämmenneeseen öljyyn curry (ei liian kuumaan ettei curry pala!), sekoita hyvin ja lisää perään sipulit ja paprikat
- Freesaa hetki jotta paprikat pehmenevät
- Lisää tomaattimurska ja puolet vedestä
- Lisää kasvisliemijauhe ja suola
- Anna kiehua hetki
- Soseuta sauvasekoittimella
- Lisää loput vedet, ruokakerma, sulatejuusto ja loput mausteet
- Lisää saoste ohuena nauhana keittoon kokoajan samalla sekoittaen
- Tarkasta maku ja mausta tarvittaessa
Sipulit ja paprikat öljy-curry seoksessa freesautumassa
Veden (puolet), kasvisliemen ja suolan lisäys
Soseutettu sauvasekoittimella tasaiseksi ja toinen puolikas vesimäärästä lisätty
Ruokakerma, sulatejuusto ja loput mausteet lisätty, samoin saoste
Annetaan kiehua ja maustua hetki
Valmis keitto, joka on erinomainen tarjottaessa krutonkien kanssa, kuten kuvassa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti