Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Paprika-Currykeitto

Helppo ja erittäin maukas keitto joka on vielä kaikenlisäksi suhteellisen nopea valmistaa. Tähänkään keittoon ei oikein ihmeellisiä raaka-aineita tarvita, mausteita vain jonkun verran enemmän kuin normaalisti mutta muuten on simppeli keitto.
Tärkein asia mikä tässä keitossa valmistusvaiheessa tulee ottaa huomioon on se, että curry on rasvaliukoinen suht voimakas mauste, joten sae tulee lisätä heti ensimmäisenä öljyn joukkoon! Jos curryä lähdetään lisäämään myöhemmässä vaiheessa valmistusta, kuten muutkin mausteet, lopputuloksesta tulee kitkerä ja liian voimakkaan makuinen. Myös chiliä lisättäessä pitää ottaa huomioon oman maun lisäksi myös muiden ruokailijoiden makutottumukset, osa tykkää tulisemmasta ja osa taas ei.
Tomaatti on myös melko kitkera perusmaultaan, joten makua pehmennetään ruokakermalla ja sokerilla.
Bon Appètit!

Resepti

Paprika-Currykeitto
10-15 hlö

1,4kg  paprika
0,35kg  sipuli
0,1kg  öljy
0,15kg  curry
1rkl  valkosipulimurska
1,4kg tomaattimurska
1-2rkl  chilitahna
5,5kg  vesi
0,08kg  kasvisliemijauhe
2rkl  suola
0,07kg  basilika
0,07kg  sokeri
0,5kg  ruokakerma
0,35kg  sulatejuusto (koskenlaskija)

Saosteeseen, 1,5dl maissitärkkelystä (sekoita kylmään veteen tasaiseksi seokseksi)


Valmistus vaiheittain
- Pilko paprika ja sipuli kuutioiksi
- Lisää öljy kattilaan
- Lisää lämmenneeseen öljyyn curry (ei liian kuumaan ettei curry pala!), sekoita hyvin ja lisää perään sipulit ja paprikat
- Freesaa hetki jotta paprikat pehmenevät
- Lisää tomaattimurska ja puolet vedestä
- Lisää kasvisliemijauhe ja suola
- Anna kiehua hetki
- Soseuta sauvasekoittimella
- Lisää loput vedet, ruokakerma, sulatejuusto ja loput mausteet
- Lisää saoste ohuena nauhana keittoon kokoajan samalla sekoittaen
- Tarkasta maku ja mausta tarvittaessa

Sipulit ja paprikat öljy-curry seoksessa freesautumassa

Veden (puolet), kasvisliemen ja suolan lisäys

Soseutettu sauvasekoittimella tasaiseksi ja toinen puolikas vesimäärästä lisätty

Ruokakerma, sulatejuusto ja loput mausteet lisätty, samoin saoste
Annetaan kiehua ja maustua hetki

Valmis keitto, joka on erinomainen tarjottaessa krutonkien kanssa, kuten kuvassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti