Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Curryporsas

Maukas, vahva ruoka johon saa tulisuutta halutessaan lisää esimerksiksi chilillä tai sweet chili saucella. Miedompaa tästä taas saa käyttämällä mietoa curryä ja vähentämällä pippuria/grillimaustetta.
Vaihtohtoisesti tämän voi myös tehdä naudanlihaan niin halutessaan.
Lihaa ruskitaessa tulee ottaa huomioon että siitä irtoaa aina nestettä, eikä sitä kannata heittää hukkaan vaan se kannattaa lisätä lihojen lisäämisen yhteydessä mukaan. Pitää kuitenkin muistaa hivenen vähentää sitten kokonaisvesimäärää ohjeesta ettei tule liian "luirua".
Bon Appètit!

Resepti

Curryporsas
25:lle

2,5kg  porsaanliha-suikale
0,05kg  lihaliemijauhe
0,025kg  grillausmauste
0,025kg  curry (voimakas tai mieto oman maun mukaan)
0,25kg  sipuli-kuutio
1,5kg  vesi
0,01kg  maustepippuri (rouhe)
0,01kg  suola
0,005kg  paprikajauhe
(valkosipuli oman maun mukaan halutessaan)
(chili- tai sweet chili sauce oman maun mukaan halutessaan)
0,25kg  ruokakerma
Saosteeseen maissitärkkelystä 0,25kg ja kylmää vettä 0,5kg (sekoitetaan tasaiseksi seokseksi)


Valmistus vaiheittain
- Mausta porsaanliha-suikaleet grillausmausteella ja ripauksella lihaliemijauhetta
- Ruskista lihat pannulla, älä kypsennä ihan kypsäksi
- Freesaa sipulit kevyesti curryn kanssa öljyssä (curry on rasvaliukoinen mauste, joten se pitää lisätä rasvan joukkoon heti alussa ettei mausta tule kitkerä ja pistävä)
- Lisää vesi, kuumenna
- Lisää muut mausteet ja lihaliemijauhe
- Lisää saoste (maissitärkkelys-vesi) ohuena nauhana kokoajan samalla sekoittaen
- Anna kiehua ja saostua
- Lisää ruskistetut porsaanliha-suikaleet
- Anna kiehua kevyesti kunnes lihat ovat kypsiä
- Mausta tarvittaessa oman maun mukaan

Sipulin ja curryn freesaaminen öljyssä

Veden lisääminen

Muiden mausteiden lisääminen

Saosteen lisääminen ohuena nauhana samalla sekoittaen

Annetaan kiehua ja saostua

Ruskistettuen lihojen lisääminen

Valmiiksi kypsynyt curryporsas

Tarjoile esimerkiksi riisin kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti