Vaihtohtoisesti tämän voi myös tehdä naudanlihaan niin halutessaan.
Lihaa ruskitaessa tulee ottaa huomioon että siitä irtoaa aina nestettä, eikä sitä kannata heittää hukkaan vaan se kannattaa lisätä lihojen lisäämisen yhteydessä mukaan. Pitää kuitenkin muistaa hivenen vähentää sitten kokonaisvesimäärää ohjeesta ettei tule liian "luirua".
Bon Appètit!
Resepti
Curryporsas
25:lle
2,5kg porsaanliha-suikale
0,05kg lihaliemijauhe
0,025kg grillausmauste
0,025kg curry (voimakas tai mieto oman maun mukaan)
0,25kg sipuli-kuutio
1,5kg vesi
0,01kg maustepippuri (rouhe)
0,01kg suola
0,005kg paprikajauhe
(valkosipuli oman maun mukaan halutessaan)
(chili- tai sweet chili sauce oman maun mukaan halutessaan)
0,25kg ruokakerma
Saosteeseen maissitärkkelystä 0,25kg ja kylmää vettä 0,5kg (sekoitetaan tasaiseksi seokseksi)
Valmistus vaiheittain
- Mausta porsaanliha-suikaleet grillausmausteella ja ripauksella lihaliemijauhetta
- Ruskista lihat pannulla, älä kypsennä ihan kypsäksi
- Freesaa sipulit kevyesti curryn kanssa öljyssä (curry on rasvaliukoinen mauste, joten se pitää lisätä rasvan joukkoon heti alussa ettei mausta tule kitkerä ja pistävä)
- Lisää vesi, kuumenna
- Lisää muut mausteet ja lihaliemijauhe
- Lisää saoste (maissitärkkelys-vesi) ohuena nauhana kokoajan samalla sekoittaen
- Anna kiehua ja saostua
- Lisää ruskistetut porsaanliha-suikaleet
- Anna kiehua kevyesti kunnes lihat ovat kypsiä
- Mausta tarvittaessa oman maun mukaan
Sipulin ja curryn freesaaminen öljyssä
Veden lisääminen
Muiden mausteiden lisääminen
Saosteen lisääminen ohuena nauhana samalla sekoittaen
Annetaan kiehua ja saostua
Ruskistettuen lihojen lisääminen
Valmiiksi kypsynyt curryporsas
Tarjoile esimerkiksi riisin kanssa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti