Bon Appètit!
Resepti
Kermainen kahden kalan keitto
25:lle
1,9kg sei/lohikuutio
0,075kg ruokaöljy
0,3kg sipuli
3,8kg peruna
3,3kg vesi
0,09kg kalaliemijauhe
0,005kg maustepippuri (kokonainen)
0,02kg suola
0,05kg laakerinlehti
0,05kg voi
0,1kg tilli (tuore)
0,75kg juustocreme tai koskenlaskija sulatejuusto
0,5kg ruokakerma
Valmistus vaiheittain
- Esikäsittele ja kuutioi sipuli ja perunat
- Mausta kalakuutiot tillillä, suolalla ja kalaliemijauheella kevyesti
- Freesaa sipulit kevyesti öljyssä kattilassa
- Lisää vesi ja siihen kalaliemijauhe, suola sekä maustepussi, jossa on kokonaiset maustepippurit ja laakerinlehdet
- Lisää kuutioidut perunat
- Lisää voi
- Anna kiehua kunnes perunat ovat melkein kypsiä
- Lisää juustocreme ja ruokakerma sekä kalakuutiot + tilli
- Anna kiehua kunnes kala ja perunat ovat kypsiä
- Tarkasta maku ja mausta tarvittaessa lisää
Öljyssä freesattuihin sipuleihin lisätty vesi ja maustepussi (laakerinlehdet ja maustepippurit)
Mausteet lisätty, samoin liemijauhe ja perunat
Voi lisätty joukkoon pehmeyttä ja makua antamaan
Juustocremen tilalta voi käyttää koskenlaskija sulatejuustoa
Ruokakerma, juustocreme ja tilli + kalakuutiot lisätty
Valmis keitto
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti