Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 19. marraskuuta 2013

Hernekeitto

Perinteinen hernekeitto jonka seurana jälkiruokana tarjoillaan yleensä pannukakkua ja mansikkahilloa.
Bon Appètit!

Resepti

Hernekeitto
25:lle

1,25kg  herne, kuivattu
5,25kg  vesi
1,25kg  jauheliha
0,5kg  sipuli
0,08kg  lihaliemijauhe
0,013kg  valkopippuri
0,013kg  mustapippuri
0,015kg  suola
jauhelihamauste


Valmistus vaiheittain
- Kaada kuivatut herneet kattilaan, peitä ne lämpimällä vedellä (huuhdellaan)
- Kaada vesi sitten pois ja laita tilalle kylmä vesi
- Anna liota yön yli
- Pistä seuraavana päivänä vesi/herneet kiehumaan
- Lisää lihaliemijauhe ja muut mausteet
- Ruskista jauheliha, ja lisää ruskistuneen jauhelihan joukkoon jauhelihamauste
- Kun herneet ovat melkein kypsyneet, lisää jauheliha herneiden joukkoon
- Kuumenna kunnes herneet ovat kypsiä
- Tarkasta maku

Herneet kiehumassa huuhtelun ja liotuksen jälkeen, mausteet myös lisätty


Raaka jauheliha laitettu ruskistumaan

Ruskistunut jauheliha

Ruskistuneeseen jauhelihaan lisätty jauhelihamauste ja pikkuisen suolaa

Jauheliha lisätty herneiden joukkoon

Kuumennetaan

Valmis hernekeitto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti