Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 11. marraskuuta 2013

Chili'Con Carne

Hyvä perusruoka, jolla saa hivenen tulisuutta arkeen niin halutessaan chilin määrää säätelemällä. Jos taas haluaa miedompaa makua, tomaatin kitkeryyttä saa miedonnettua lisäämällä aavistuksen verran sokeria. Vaihtoehtoisena versiona tavalliselle tomaattimurskalle voi käyttää chili-tomaattimurskaa, jolloin chilikastike kannattaa jättää pois.


Resepti

Chili'Con Carne
25:lle

1,75kg  Jauheliha
0,38kg  Sipuli
1,25kg  Tomaattimurska
1,75kg  Vesi
0,035kg  Lihaliemijauhe
0,12kg  Chilikastike
0,9kg  Papuja tomaattikastikkeessa
0,003kg  Oregano
0,003kg  Suola
Jauhelihamauste sekoitetaan ruskistettuun jauhelihaan
0,075kg  Maissitärkkelys
(Tabasco, HP-kastike; halutessaan voi lisätä)


Valmistus vaiheittain
- Ruskista jauheliha paistinpannulla ja mausta jauhelihamausteella
- Freesaa kattilassa sipulit kevyesti öljyssä
- Lisää vesi
- Lisää tomaattimurska ja chilikastike
- Anna kiehahtaa
- Sekoita maissitärkkelys kylmään veteen tasaiseksi tahnaksi
- Lisää lihaliemijauhe ja mausteet
- Lisää veteen sekoitettu maissitärkelys ohuena nauhana kokoajan samalla sekoittaen
- Anna saostua
 - Lisää jauheliha ja pavut, kuumenna

Freesaa sipulit öljyssä


Lisää vesi

Lisää tomaattimurska ja chilikastike

Tee maissitärkkelyksestä tasainen tahna sekoittamalla siihen kylmää vettä

Lisää lihaliemijauhe ja mausteet

Lisää maissitärkkelys tahna ohuena nauhana samalla sekoittaen

Anna saostua

Lisää ruskistettu jauheliha

Lisää pavut

Tarjoile keitetyn riisin kera

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti