Bon Appètit!
Resepti
Jauhelihakeitto
25:lle
1,75kg jauheliha
0,25kg selleri
0,25kg palsternakka
0,25kg porkkana
0,13kg sipuli
3,6kg peruna
3,8kg vesi
0,08kg lihaliemijauhe
0,015kg suola
0,004kg maustepippuri, kokonainen
jauhelihamauste
Valmistus vaiheittain
- Esikäsittele (pese-kuori) ja kuutioi peruna, sipuli, palsternakka, selleri ja porkkana
- Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa
- Lisää lihaliemijauhe ja sipuli sekä kaikki juurekset
- Lisää suola ja maustepippuri
- Lisää peruna
- Ruskista jauheliha, mausta ruskistunut jauheliha jauhelihamausteella
- Kuumenna niin kauan kunnes juurekset/peruna ovat pehmentyneet melkein kypsiksi
- Lisää ruskistettu ja maustettu jauheliha joukkoon
- Kuumenna kunnolla jotta juurekset/peruna kypsyvät valmiiksi
- Tarkasta maku
Juurekset, peruna, lihaliemijauhe ja mausteet lisätty kiehuvaan veteen
Ruskistettu jauheliha
Valmis jauhelihakeitto
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti