Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 9. tammikuuta 2014

Charlotte Russe

Kaksivaiheisesti tehtävä herkullinen jälkiruoka, joka tarjoillaan kylmänä. Ensin voidaan valmistaa kääretorttu, joka laitetaan jäähtymään hyvin ja sen jälkeen bavarois vanukas joka sitten hieman jäähdytettynä kaadestaan kääretorttu-viipaleilla vuorattuun vuokaan ja laitetaan rauhassa kylmään hyytymään (esim. yön yli on hyvä aika).

Resepti

Charlotte Russe
Kääretorttupohjaan; 
4kpl  kananmunia
0,15kg  sokeria
0,14kg  vehnäjauhoja
Hilloa makusi mukaan

Bavarois vanukkaaseen;
5kpl  kananmunia
0,2kg  sokeria
0,5kg  maitoa
10kp l liivatelehtiä
0,3kg  hilloa/marjasosetta (paseerattuna)
0,5kg  kuohukermaa


Valmistus vaiheittain
Kääretorttupohja;
-Vaahdota kananmunat ja sokeri tasaiseksi kuohkeaksi vaahdoksi joko sähkövatkaimella tai yleiskoneella. Varo vaahdottamasta kuitenkaan liikaa!
- Lisää vehnäjauhot siivilän läpi vaahdon joukkoon hitaasti esim. lastalla/nuolijalla nostellen. Älä vatkaa vaan nostele varoen, jottei vaahto laske!
- Kaada seos leivinpaperilla peitetylle pellille
- Paista 225 asteisessa uunissa 7-10min

Bavarois vanukas;
 - Vatkaa sokeri, maito ja kananmunat kevyesti sekaisin
- Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5min ja puristele ne sitten kuiviksi
- Kuumenna sokeri, maito ja kananmunat vesihauteessa kunnes seoksen lämpötila on yli +70 astetta, mutta vähemmän kuin +75 astetta ja se on vaahtomaista
- Yhdistä liivatelehdet kuumaan seokseen
- Jäähdytä sitten heti seos kastikemaiseksi esim. jäiden päällä/kylmä-vesi-astiassa vatkaten
- Vatkaa kerma (halutessasi voit lisätä hieman vaniliinisokeria)
-Yhdistä nimiaines (eli halumasi makuinen hillo/marjasose) ja vatkattu kerma kunnolla jäähtyneeseen seokseen

Charlotte Russen kokoaminen:
- Kumoa valmis kääretorttupohja pöydälle levitetylle, sokeroidulle leivinpaperille pellin avulla
- Levitä hilloa tasaisesti koko pohjan pinta-alalle
- Kääri varoen leivinpaperin avulla kääretorttu rullaksi
- Anna jäähtyä
- Leikkaa jäähtyneestä kääretortusta ohuita tasaisia viipaleita
- Vuorataan tuorekelmulla peitetty vuoka ohuilla jäähtyneillä kääretorttuviipaleilla, kauttaaltaan (pohja-reunat)
- Kumotaan jäähtynyt bavarois vanukas siihen päälle
- Asetetaan tuorekelmu vuoan päälle, ja laitetaan yön yli hyytymään kylmään
- Tarjoiltaessa kumotaan charlotte russe tarjoilulautaselle


 Kananmunat ja sokeri kääretorttupohjaan

 Sekoita kananmunat ja sokeri keskenään

 Yleiskone on tässä hyvä, mutta myös sähkövatkaimella onnistuu

 
 Vatkaa tasaiseksi, kuohkeaksi vaahdoksi

 Lisää jauhot siivilän läpi, ja nostele nuolijalla ne taikinan joukkoon sekaisin

Kaada seos leivinpaperilla peitettyyn peltiin, paista uunissa ylläolevan ohjeen mukaan

Kumoa peltiä apuna käyttäen valmis pohja sokeroidulle puhtaalle leivinpaperille

Levitä tasaisesti hilloa koko alalle

 Kääri torttu varoen rullalle, leivinpaperia apuna käyttäen

 Aseta kääretortut suojattuna kylmään jäähtymään

 Leikkaa rullasta sitten ohuita siivuja

Vuoraa tuorekelmulla peitetty vuoka kääretorttupalasilla tasaisesti ja kauttaaltaan (seinät ja pohja)

Kylmää vettä ja liivatelehdet

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n.5 min

Vatkaa sokeri, maito ja kananmunat kevyesti sekaisin. Kuumenna sokeri, maito ja kananmunat vesihauteessa kunnes seoksen lämpötila on yli +70 astetta, mutta vähemmän kuin +75 astetta ja se on vaahtomaista. Käytä apuna lämpömittaria

 Seoksen vaahtomaisuus, lisää liotetut ja kuivaksi puristetut liivatelehdet kuuman seoksen joukkoon

Kun seos jäähtynyt, lisää vatkattu kerma ja haluamasi makuaine (hillo/marjasose)

 Sekoita tasaiseksi

Kumoa seos kääretortulla vuorattuun uunivuokaan, aseta kylmään hyytymään n. vuorokaudeksi

Kumoa sitten varoen tuorekelmua apuna käyttäen charlotte russe tarjoiluastiaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti