Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 10. tammikuuta 2014

Kasvisjulienne

Hyvä kasvislisäke melkein mille vain ruokalajille.
Helppo, nopea ja edullinen valmistaa. Kasviksina voi käyttää melkein mitä vain, oman maun mukaan.
Itse tässä käytin porkkanaa, lanttua ja purjosipulia.

Resepti
Kasvisjulienne
4:lle
0,5kg  esikäsittelemättömiä kasviksia/juureksia
Öljyä ja voita freesaamiseen
Suolaa ja pippuria mausteeksi

Valmistus vaiheittain
- Esikäsittele kasvikset
- Suikaloi kasvikset/juurekset tulitikuin kokoisiksi ja vahvuisiksi suikaleiksi, alla olevat kuvat voivat auttaa hahmottamaan miten
- Kuumenna pannu kuumaksi, lisää voi-öljyseos
- Lisää kasvikset, freesaa kevyesti (näin ohuet kasvikset kypsyvät 5-8minuutissa)
- Mausta suolalla ja pippurilla
Esikäsittele kasvikset, pese ja kuori

 Halkaise porkkana n. tulitikun mittaisiin pätkiin

 Leikkaa päistä tasaiset

 Viipaloi porkkanan pätkä tulitikun vahvuisiksi siivuiksi

Pieni sitten ylläolevan kuvan mukaiset viipaleet tulitikun kokoisiksi

 Suikaloi purjosta tulitikun mittaista ja paksuista suikaletta

 Tee lantusta samaten tulitikun ohutta viipaletta

 Suikaloi viipaleet tulitikun kokoisiksi

 Paista suikaleet voi-öljyseoksessa, mausta suolalla ja pippurilla

Voit tarjoilla tätä melkein minkä tahansa ruoan kasvislisäkkeenä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti