Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 10. tammikuuta 2014

Perinteinen marjakastike

Perinteinen marjakastike. Tähän ohjeeseen voit vaihtaa haluamasi marjan, itse tässä käytin boyssenmarjaa mutta mikä tahansa muukin marja sopii hyvin.

Resepti

Marjakastike
500g  marjoja
1½ dl  sokeria

Valmistus vaiheittain
- Kuumenna marjat hyvin, jotta neste irtoaa (tuore-pakaste)
- Lisää joukkoon sokeri kun marjat ovat irrottaneet jonkun verran nestettä
- Anna kuumentua vielä hetki
- Kaada sitten marjat siivilään ja paseeraa ne, ts. painele esim. pallovispilällä marjoja hyvin siivilää vasten jotta kaikki neste irtoaa
- Laita marjoista irronnut mehu kylmään ja anna sen seistä siellä hetki, sokeri tekee siitä hivenen sakeampaa
- Tarjoile erilaisten jälkiruokien kera

Kuumenna jäiset/tuoreet marjat kattilassa

 Kun niistä on alkanut irrota nestettä, lisää sokeri ja kuumenna vielä hetki

 Paseeraa marjat esim. vispilällä painellen siivilän läpi

  Paseeraa marjat esim. vispilällä painellen siivilän läpi

Valmista marjakastiketta, tarjoile erinlaisten jälkiruokien kera

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti