Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 10. tammikuuta 2014

Ranskalainen sipulikeitto

Resepti

Ranskalainen sipulikeitto
n. 1l

0,6kg  sipulia
0,03kg  voita
1l  lihalientä
½dl valkoviiniä
Mausteiksi tuore, kokonainen timjamin oksa, kirveliä, suolaa ja pippuria
Krutonkeja valmiin keiton kanssa tarjoiltavaksi

Valmistus vaiheittain
- Kuori sipulit ja leikkaa ne suikaleiksi
- Sulata voi kattilassa ja freesaa sipulit kevyesti, hitaasti ja miedolla lämmöllä
- Lisää valkoviini ja timjamin oksa, anna kiehua kokoon n. puoleen
- Lisää lihaliemi ja loput mausteet
- Anna kiehua sievästi poreillen n. 20min miedolla lämmöllä
- Poista timjamin oksa
- Tarjoiltaessa ripottele päälle krutonkeja

Kuori ja suikaloi sipuli

Sulata voi ja freesaa sipuleita kevyesti, hitaasti ja miedolla lämmöllä

 Lisää valkoviini ja timjamin oksa, anna kiehua n. puoleen

 Tuore timjamin oksa

 Lisää lihaliemi ja loput mausteet, anna kiehua n. 20min hiljalleen poreillen miedolla lämmöllä. Poista timjamin oksa tämän jälkeen


Valmis sipulikeitto, jonka päälle ripoteltu krutonkeja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti