Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Täytetyt paprikat

Resepti

Täytetyt paprikat
Paprikoita n. 1 kpl/syöjä
0,1kg  selleriä
0,1kg  palsternakkaa
0,2kg  porkkanaa
0,1kg  sipulia
2rkl  tuorejuustoa (pippuri)
1dl  ruokakermaa
Mausteeksi suolaa ja pippuria
Juustoraastetta paprikoiden pinnalle
Öljyä freesaamiseen

Valmistus vaiheittain
- Pese ja kuori kaikki juurekset ja sipuli
- Hienonna sipuli
- Leikkaa porkkanasta, selleristä ja palsternakasta n. tulitikun (julienne) vahvuisia suikaleita
- Halkaise paprikat pituussuunnassa kahtia ja poista siemenkodat
- Laita öljy kuumalle pannulle ja lisää siihen sipuli. Freesaa hetki
- Lisää sitten kaikki juurekset ja freesaa lähes kypsiksi (ei paprikaa)
- Lisää suola ja pippuri
- Lisää tuorejuusto ja kerma, kuumenna
- Käytä pelkkiä paprikoita n. 5min uunissa 100 asteessa, mielellään höyryssä
- Täytä sitten paprikat juures/sipuli-täytteellä
- Ripottele päälle juustoraastetta
- Laita uuniin 175 asteeseen n. 10-25min ajaksi/kunnes juustoraaste on hyvin sulanut.

Leikkaa porkkanasta, palsternakasta ja selleristä tulitikun vahvuisia suikaleita+ hienonna sipuli

Halkaise paprikat pituussuunnassa ja poista siemenkodat

Aseta paprikat voideltuun vuokaan, ja käytä uunissa, 100 asteessa, n. 5min. Ja mielellään höyryssä

Lisää öljy kuumalle pannulle

Freesaa ensin sipuleita hetki

Lisää sitten porkkana, palsternakka ja selleri ja freesaa kunnes ovat melkein kypsiä

Uunissa käyneet paprikat

Lisää tuorejuusto (pippuri) juuresten/sipulin joukkoon...

...samoin kerma. Kuumenna.

Täytä paprikat.

Ripottele päälle juustoraastetta ja laita uuniin.

Valmiit täytetyt paprikat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti