Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 30. tammikuuta 2014

Tuorepasta

Resepti

Tuorepasta
1-2:lle

0,1kg  durum-vehnäjauhoja 
(tuorepastaa tehdessä jauhon on oltava erityisen hienoa!)
1kpl  kananmunia
10 kertainen määrä vettä pastan määrään nähden, pastan keittämiseen
(Tämä takaa sen että vesi on kokoajan kunnolla kiehuvaa!)
n. 1,5tl  suolaa keitinveteen

Valmistus vaiheittain
- Kaada jauhot pöydälle, ja muodosta keskelle "kolo"
- Riko kananmuna koloon
- Lähde haarukalla sekoittamaan kananmunaa jauhoihin
- Kun kananmuna on kutakuinkin sekoittunut jauhoihin, lähde käsin vaivaamaan niin kauan kunnes kaikki jauhot ovat imeytyneet taikinaan ja se alkaa saada pastalle ominaisen keltaisen värin
- Anna sitten taikinan levätä viileässä puolisen tuntia-45minuuttia tuorekelmuun käärittynä (ei pääse kuivumaan)
- Kauli sitten taikina erittäin ohueksi levyksi, niin ohueksi kuin suinkin. Ripottele tarvittaessa pinnalle durum-vehnäjauhoja jos taikina meinaa tarttua.
- Kääri sitten ohueksi kaulittu pastataikinalevy rullalle ja leikkaa siitä sopivan paksuisia siivuja veitsellä
- Laita sitten pastat kunnolla kiehuvaan veteen, jossa on suola
- Keittoaika n. 2-8min
- Tarjoile heti esim. lihapullien ja tomaattikastikkeen kera

Kaada jauhot pöydälle ja tee keskelle kolo

Riko kananmuna tekemääsi koloon

Lähde haarukalla sekoittamaan kananmunaa jauhoihin

Kun kananmuna on kutakuinkin imeytynyt, lähde käsillä vaivaamaan tasaista taikinaa

Laita sitten valmis, tasainen ja kauniin keltaisen värinen taikina viileään tuorekelmun sisään lepäämään

Levitä pöydälle vähän jauhoja...

...ja kaulitse taikina tasaiseksi ohueksi levyksi.

Pyöritä levy rullalle

Ja leikkaa sopivan kokoisia palasia veistä apuna käyttäen

Pyöritä rullat auki

Lisää pastat voimakkaasti kiehumaan veteen, jossa on suola.

Valmista tuorepastaa lihapullien ja tomaattikastikkeen kera

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti