Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 4. helmikuuta 2014

Ratatouille

Resepti

Ratatouille
1kpl  munakoisoa
1kpl  sipulia
3kpl  valkosipulin kynsiä
1kpl  kesäkurpitsaa
2kpl  keltaista paprikaa
2kpl  punaista paprikaa
4kpl  tomaattia
2dl  valkoviiniä
Öljyä freesaamiseen
Mausteeksi suolaa, musta pippuria, valko pippuria, basilikaa ja persilijaa


Valmistus vaiheittain
- Pese ja esikäsittele kasvikset
- Leikkaa munakoiso ja kesäkurpitsa viipaleiksi ja "itketä" ne ripottelemalla niiden päälle vähän suolaa (tällöin kitkeryys poistuu). Anna suolan vaikuttaa n. 30min. Kuivaa itkettämisen jälkeen puhtaalla paperilla!
- Paloittele paprikat, hienonna sipuli ja murskaa valkosipulin kynnet. Viipaloi tomaatti
- Freesaa öljyssä kuumalla pannulla ensin sipuli ja valkosipuli. Sitten paprikat, kesäkurpitsa ja munakoiso. Kaikki erikseen!
- Asettele aina freesaamiseen jälkeen raaka-aine kerroksittain voideltuun uunivuokaan. Alimmaksi sipuli, siihen päälle paprikat, kesäkurpisa, munakoiso ja lopuksi päälle tomaatti (jota ei freesata!)
- Kaada päälle valkoviini ja lisää mausteet
- Laita 175 asteiseen uuniin n. 30-45min. Kunnes pinta alkaa ottaa hyvin väriä ja kasvikset ovat kunnolla kypsiä.

Esikäsittele kaikki kasvikset ja sipuli

"Itketä" munakoiso ja kesäkurpitsa

Aseta freesattu sipuli alimmaksi voideltuun vuokaan...

...ja siihen päälle muutkin kasvikset freesaamisjärkestyksessä, tomaatti päälimmäiseksi (ohje yllä).

Valmis Ratatouille

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti