Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 12. elokuuta 2014

Kyyhkyn paistaminen

Kyyhkyä valmistaessa on hyvä muistaa, että maku on niissä parhaimmillaa n. medium + asteen kypsyisenä. Kyyhkyn lisäksi tämä koskee mm. riekkoa ja fasaania sekä muita riistalintuja.

Resepti

Kyyhkyn paistaminen

Kyyhkyn rintafileitä
Suolaa ja mustapippuria mausteeksi


Valmistus vaiheittain
- Puhdista ensin rintafileet ylimääräisistä sulkien jämistä, rustoista ja jänteistä
- Sivele ne kauttaaltaan kevyesti öljyllä
- Paistamiseen voit käyttää joko parilaa tai paistinpannua. Levitä pohjalle kuitenkin ensin sipaus öljyä tarttumisen estämiseksi
- Varmista että parila tai pannu on tarpeeksi kuuma ennen kuin alat paistaa!
- Aseta ensin kyyhkyn rintafileen "nurjapuoli" pannua/parilaa vasten, eli se ns. rumempi puoli. Tällä tavoin file pysyy paremmin kauniiin muotoisena.
- Kun ensimmäinen puoli on ottanut kauniin ruskean värin, paista toinen ns. kaunis puoli samalla tavalla.
- Siirrä sitten kyyhkyt voideltuun uunivuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Paista uunissa 8minuuttia 150 asteessa.
- Halkaisemalla kyyhkyn rintafileen, saat medium + tyypillisen kauniin punaisen värin esiin lautaselle.

Puhdista ensin kyyhkyn rintafileet ja sipaise niihin kauttaaltaan kevyesti öljyä

Paista joko parilalla ja pannulla vain niin kauan että saat ruskean värin pintaan, "nurjapuoli ensin"!

Mausta ja laita fileet uuniin 8 minuutiksi 150 asteeseen.

Medium + kypsyysasteen tyypillinen punainen väri viistosti halkaistussa kyyhkyn rintafileessä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti