Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 12. elokuuta 2014

Ohra-juuresragu

Resepti

Ohra-juuresragu
n. 5:lle

2dl  ohraa
2-3 porkkanaa
½ lanttu
2 palsternakkaa
2-3dl  lihalientä (kts. Paahdettu lihaliemi)
Pikkuisen tuoretta persilijaa
Suolaa ja mustapippuria


Valmistus vaiheittain
- Keitä ohra ensin melkein kypsäksi, sillä tavoin, että maistettaessa tuntuu vielä hivenen "napakalta".
- Siivilöi, ja huuhtaise kevyesti kylmällä vedellä siivilöity ohra ja laita sivuun odottamaan
- Esikäsittele ja paloittele juurekset pieniksi kuutioiksi
- Laita pannulle nokare voita ja freesaa juureskuutioita siinä hetki
- Lisää sitten ohra ja lihaliemi
- Anna rauhassa keittyä kokoon, hakkaa persilija ihan pieneksi ja sekoita joukkoon
- Mausta suolalla ja mustapippurilla

Ohra

Lisää ohra suolalla maustettuun kiehuvaan veteen

Siivilöi melkein kypsä ohra, huuhtaise pikaisesti kylmällä vedellä ja siirrä sivuun odottamaan

Esikäsittele ja kuutioi juurekset pieneksi kuutioksi

Freesaa juureskuutioita hetki voissa

Lisää ohra ja lihaliemi

Anna keittyä kokoon

Lisää hakattu persilijasilppu ja anna hautua hetki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti