Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 12. elokuuta 2014

Vadelmainen riistakastike

Resepti

Vadelmainen riistakastike

n. 100g sokeria
n. 100g pakaste vadelmia (miel. kotimaisia)
1l  lihalientä (kts. paahdettu lihaliemi)
Mausteeksi suolaa


Valmistus vaiheittain
- Sulata sokeri kattilassa kauniin kullanruskeaksi
- Lisää jäiset vadelmat sulaneen sokerin joukkoon (varo roiskeita!)
- Anna hetki karamellisoitua
- Lisää lihaliemi
- Sammuta levy, laita ritilä alle ja anna hautua n. 20-25min
- Tarkasta maku, mausta tarvittaessa suolalla
- Siivilöi tiheän kastikesiivilän läpi


Laita sokeri kattilaan

Lähde kuumentamaan, huom sokeri sulaa yht' äkkiä hyvin nopeasti!

Anna sokerin kuumentua kunnes on kauniin kullan ruskean sävyistä

Lisää vadelmat jäisinä ja anna karamellisoitua hetki

Lisää liha-ja tai riistaliemi

Sammuta levy, laita ritilä alle ja anna hautua n. 20-25min

Siivilöi tiheän kastikesiivilän läpi ja valmista tuli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti