Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 10. tammikuuta 2014

Uppomuna

Resepti

Uppomuna
2l  vettä
1dl  väkiviinaetikkaa
Kananmunia haluttu määrä

Valmistus vaiheittain
- Kaada vesi ja väkiviinaetikka kattilaan
- Kuumenna poreilevan kuumaksi, ei aivan kiehuvaksi
- Riko kananmuna esimerkiksi vaikka kahvimukiin valmiiksi
- Tee kauhalla kunnon iso "pyörre" veteen
- Kumoa sitten heti, erittäin nopeasti, kananmuna pyörteen keskelle
- Anna kananmunan olla siellä n. 5-10min, riippuen siitä kuinka kypsäksi sen keltuaisen haluat
- Mitä kauemmin annat kananmunan olla vedessä, sitä kypsempi keltuaisesta tulee
- Poimi valmis kananmuna reikäkauhalla varoen pois kiehuvasta kattilasta, ja laita se heti kylmää vettä sisältävään astiaan
- Kananmunan jäähdyttyä, tarjoile esim. pekonin kanssa

 Tarvittavat välineet uppumunan tekoon

Riko kanamuna valmiiksi kahvikuppiin

 Kuumenna vesi-etikkaseos poreilevan kuumaksi, tee kauhalla kunnon "pyörre"

 Kumoa kananmuna kahvikupista pyörteen keskelle, anna olla n.5-10min

 Nosta kananmuna varoen kylmään veteen, reikäkauhaa apuna käyttäen

Kun jäähtynyt, tarjoile esim. pekonin kera

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti